Els Déus grecs

Aquest estiu m’he estat llegint la col.lecció de “Percy Jackson”. Explica coses sobre Déus, monstres, llegendes i moltes coses de la mitologia grega, però a la vegada és modern i divertit. He llegit sobre llocs de la mitologia grega que després he vist a la realitat els dies que hem estat a Grècia.

Vam estar a prop de la muntanya de l’Olimp (l’antic centre de poder dels Déus) però no la vam pujar perquè eren 2.919m (el pic més alt de Grècia) i no teníem temps. L’Olimp és el lloc on els Déus de l’Olimp parlen dels seus assumptes.

Després vam anar a Atenes i vam veure temples dedicats a diferents Déus. Això no em va agradar tant perquè hi havia molts turistes i feia molta calor, fins i tot una dona es va desmaiar.

DSC_0191

També van veure la posta de sol des del Temple de Poseidon (Déu del Mar) al cap Sounion. Al costat hi havia el temple d’Atenea (Deessa de la Saviesa i de l’Artesania) però pràcticament no en queda res.

DSC_0371

Per últim vam anar a Delphi que és el poble on abans estava l’oracle: una noia mortal (res a veure amb els Déus) que feia profecies. Vivia a un temple que estava dedicat a Apolo (Déu de la Poesia). Durant la visita també feia molta calor. Després vam anar al museu (per sort amb aire condicionat), on hi havia pedres amb inscripcions en grec antic, escultures gregues però també romanes i tota mena d’estris i demés trobats a Delphi. Sabíeu que els francesos van fer traslladar el poble de Delphi a inicis del segle XX per fer les excavacions de Delphi?

DSC_0048

Us recomano que us llegiu el llibres.

REPTE:

Quins son el Déus Olímpics? El guanyador s’emporta un imant grec 🙂

4 thoughts on “Els Déus grecs

  1. Hola!!
    Si no recordo malament el que van dir a la conferència sobre els déus grecs que van fer a classe, eren aquests:
    Zeus, Hera, Posidó, Demèter, Hèstia, Atena, Apol·lo, Àrtemis, Hermes, Ares, Afrodita i Hefest.
    😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.